logotype

Mecenas Kultury

logo PGE Energia Ciepa SA pionCMYK 1

Polska Filharmonia Bałtycka im. Fryderyka Chopina w Gdańsku
informuje o naborze na stanowisko: specjalista ds. organizacji
(dotyczy organizacji międzynarodowych festiwali, koncertów i wydarzeń artystycznych)
Miejsce pracy: Gdańsk

I. Nazwa i adres jednostki: Polska Filharmonia Bałtycka im. Fryderyka Chopina w Gdańsku, ul. Ołowianka 1, 80-751 Gdańsk

II. Stanowisko: specjalista ds. organizacji
Wymiar etatu: 1,0

III. Niezbędne wymagania od kandydatów:
• wyższe wykształcenie,
• bardzo dobra znajomość języka angielskiego,
• doświadczenie w planowaniu i realizacji projektów (dot. organizacji międzynarodowych festiwali, koncertów i wydarzeń artystycznych),
• umiejętność tworzenia szczegółowych kosztorysów do projektów i ich rozliczania,
• doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku;

IV. Dodatkowe wymagania od kandydatów:
• znajomość sporządzania umów cywilnoprawnych;
• umiejętność analitycznego myślenie,
• terminowe wykonywanie zadań,
• skrupulatność, sumienność,
• mile widziane wykształcenie muzyczne (średnie lub wyższe),
• zamiłowanie do muzyki;

V. Zadania wykonywane na stanowisku:
• organizacja oraz realizacja międzynarodowych festiwali, konkursów i innych wydarzeń artystycznych organizowanych przez PFB,
• współpraca z polskimi jaki i zagranicznymi artystami oraz podmiotami zewnętrznymi,
• sporządzanie umów oraz nadzór nad prawidłową ich realizacją,
• ścisła współpraca z innymi działami PFB w zakresie przygotowania wniosków i ich realizację;
• negocjowanie warunków współpracy,
• sprawozdawczość,
• zastępstwo sekretariatu.

VI. Wymagane dokumenty:
• CV (z uwzględnieniem przebiegu dotychczasowego zatrudnienia) lub kwestionariusz osobowy osoby ubiegającej się o zatrudnienie,
• list motywacyjny,
• kopie dokumentów potwierdzających wykształcenie i dodatkowe kwalifikacje,
• kopie świadectw pracy z dotychczasowych miejsc pracy,
• oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych dla celów rekrutacji. (oświadczenie znajduje się na stronie internetowej BIP Polskiej Filharmonii Bałtyckiej w Gdańsku)

VII. Obowiązek informacyjny wobec kandydata do pracy zamieszczany w ogłoszeniu

Na podstawie art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, informujemy, że:

Administratorem danych osobowych jest Polska Filharmonia Bałtycka im. Fryderyka Chopina w Gdańsku, z siedzibą w 80-751 Gdańsk, ul. Ołowianka 1

Dane kontaktowe inspektora ochrony danych

Celem przetwarzania jest przeprowadzenie i rozstrzygnięcie procesu rekrutacji

Źródłem pochodzenia danych osobowych jest kandydat do pracy

Podstawą przetwarzania są art. 221 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks Pracy, Ustawa z dnia 13 maja 2016 r. o przeciwdziałaniu zagrożeniom przestępczością na tle seksualnym, Ustawa z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnienia osób niepełnosprawnych, Ustawa z dnia 25 października 1991 r. o organizowaniu i prowadzeniu działalności kulturalnej, Ustawa z dnia 15 czerwca 2012 roku o skutkach powierzania wykonywania pracy cudzoziemcom przebywającym wbrew przepisom na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie zakresu prowadzenia przez pracodawców dokumentacji w sprawach związanych ze stosunkiem pracy oraz sposobu prowadzenia akt osobowych pracownika, Ustawa z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej, Zgoda na przetwarzanie danych osobowych innych niż wynikające z przepisów prawa podane przez osobę, której dane dotyczą.

Odbiorcami danych osobowych są Biuletyn Informacji Publicznej oraz podmioty przetwarzające dane osobowe w ramach świadczenia usług dla administratora.

Dane osobowe nie są przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej, dane osobowe będą przechowywane przez 1 miesiąc od dnia rozstrzygnięcia procesu rekrutacji.

Kandydat ma prawo do dostępu do dotyczących go danych osobowych, sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, informacji o prawie do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem oraz usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub o prawie do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także o prawie do przenoszenia danych (dotyczy danych przetwarzanych na podstawie zgody), wniesienia skargi do organu nadzorczego. Kandydat ma prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Wycofanie się ze zgody należy złożyć w formie wniosku drogą pisemną lub za pomocą e-mail na adres . Konsekwencją wycofania się ze zgody będzie brak możliwości przetwarzania danych innych niż wynikające z przepisów prawa.

Podanie danych osobowych wynikających z przepisu prawa jest wymogiem ustawowym. Niepodanie tych danych spowoduje brak udziału w procesie rekrutacji. Decyzje dotyczące przeprowadzenia oraz rozstrzygnięcia procesu rekrutacji nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany. Administrator nie profiluje danych osobowych. Administrator nie przewiduje przetwarzania danych osobowych w celu innym niż cel, w którym dane osobowe zostały zebrane. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, przy czym niezbędne do udziału w procesie rekrutacji. Administrator po ustaniu celu przetwarzania planuje dalsze przetwarzanie danych tylko w przypadku, gdy osoba, której dane dotyczą, wyrazi na to zgodę.

VIII. Termin złożenia dokumentów: do 26 grudnia 2018 r.

Dokumenty można złożyć: pocztą lub osobiście na adres Polska Filharmonia Bałtycka, ul. Ołowianka 1, 80-751 Gdańsk (decyduje data stempla pocztowego)
lub na adres e-mail:

Polska Filharmonia Bałtycka w Gdańsku zastrzega sobie możliwość kontaktu tylko z wybranymi kandydatami.

Załączniki:

1. Obowiązek informacyjny wobec kandydata do pracy